Reisverzekeringen

Een reisverzekering lijkt voor u misschien overbodig, want hoeveel komt het voor dat er iets gebeurt op vakantie? Toch moet u zich hier niet in vergissen. Het is namelijk niet zo dat u alleen gedekt bent voor grote ongevallen, maar juist ook voor alledaagse, kleine voorvallen. Juist die kleine voorvallen kunnen uw vakantie ook lastig maken. Daarom is het aan te raden een reisverzekering te nemen wanneer u op vakantie gaat.

Het is een feit dat de meeste ongelukken gebeuren op momenten dat u het niet verwacht. De vakantie is daarvoor een moment dat u niet zult verwachten dat er iets gebeurt. Natuurlijk is het ook te hopen dat dit zo is, maar mocht het dan toch gebeuren, zou het prettig zijn dat u goed verzekerd bent. Wanneer u op vakantie bent in een ander land, heeft u te maken met andere hygiƫne en ander eten. Dit kan er voor zorgen dat u of uw gezin ziek wordt. Wanneer dit gebeurt, zult u in enkele gevallen een bezoekje aan het ziekenhuis of aan een andere arts brengen. Als blijkt dat u of uw gezinslid in het ziekenhuis moet verblijven en met een speciale vlucht terug moet, zult u schrikken van het bedrag. Want wist u dat dit al snel kan oplopen tot 13.000 euro? Als het nodig is om deze zorg te krijgen, kunt u niet onder dit geldbedrag uitkomen.

Velen denken dat de reisverzekering opgenomen is in diverse andere verzekeringen, bijvoorbeeld in de vorm van mutualiteit. Dit zijn kosten die worden vergoed wanneer u bijvoorbeeld door een sterfgeval eerder naar huis moet van vakantie. Dit is maar beperkt gedekt, vaak tot maximaal 5000 euro. Zoals u eerder heeft kunnen lezen, lopen de kosten al gauw hierboven op. Hospitalisatie is een verzekering die u heeft kunnen afsluiten. Echter is het zo dat deze dekking alleen geldt voor Belgiƫ en dus niet voor ziekenhuizen in het buitenland. Al deze voorwaarden staan beschreven in de kleine lettertjes en zijn voor velen niet duidelijk. Bekijk daarom eerst eens uw andere verzekeringen en beslis dan of u een reisverzekering nodig heeft.

Bent u overtuigd dat een reisverzekering goed bij u past, dan kunt u ervoor kiezen om een reisverzekering te nemen voor de duur dat u weg gaat. Gaat u vaker per jaar op vakantie? Dan is het ook mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan kleine vakanties, want die vallen ook onder de reisverzekering. Het is vaak zo dat een doorlopende reisverzekering goedkoper uitvalt dan meerdere losse reisverzekeringen per jaar. Het is aan u om te bepalen wat het beste bij u past.