Huisdierenverzekeringen

Al sinds vroeger zijn huisdieren erg belangrijk binnen een gezin. Er is daarom sinds kort een huisdierenverzekering af te sluiten voor uw huisdier(en). Deze verzekering is er bijvoorbeeld op gericht om u te verzekeren tegen eventuele (hoge) medische kosten. Het is dan ook een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld de hospitalisatieverzekering die u voor uzelf afsluit. Het is met de huisdierverzekering dan zo, zoals de naam al zegt, een verzekering voor alleen uw huisdier. Zo krijgt uw huisdier de beste zorg en dat is voor u natuurlijk wel erg prettig. Wat bij de huisdierverzekering nog meer is inbegrepen, is de overlijdensrisicoverzekering. Mocht het zo zijn dat uw huisdier overlijdt, dan krijgt u een bedrag uitgekeerd van de verzekering, zodat u een nieuw huisdier kunt kopen.

De doorsnee huisdierverzekering vergoedt al diverse kosten, waaronder bijvoorbeeld de kosten voor een dierenarts. Uw huisdier kan net als u ziek worden of een ongeval krijgen. In deze gevallen zal uw huisdier zorg nodig hebben van bijvoorbeeld een dierenarts. Een dierenarts is zeker niet goedkoop. Deze kan al snel hoog in de papieren lopen. heeft u een huisdierenverzekering, dan kunt u per aandoening €2.500 maximaal terug krijgen. Het feit is daarom ook dat de meeste behandelingen worden vergoed. Let hierbij wel op dat de kosten van een behandeling boven de €70 moeten liggen, want zijn de kosten lager dan €70 valt de behandeling in het eigen risico. Wat voor u wil zeggen, dat u deze kosten zelf moet betalen. Het is ook mogelijk dat u met spoed uw huisdier ergens moet onderbrengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u zelf naar het ziekenhuis moet voor opname en er niemand is die op uw huisdier kan passen. Het bezoek van uw huisdier aan bijvoorbeeld een kennel wordt dan vergoed. Deze opvang wordt vergoed voor maximaal €400.

Uw huisdier heeft een eigen wil en daardoor is het mogelijk dat hij of zij wegloopt. U als baasje wilt uw huisdier terug vinden, maar hier zijn kosten aan verbonden. De kosten die hieraan verbonden zijn, kunt u gedeeltelijk terugvragen. Bovendien kan er via de verzekering een beloning worden gegeven aan de vinder van uw huisdier. Mocht het zo erg zijn dat uw huisdier spoorloos is verdwenen en niet meer teruggevonden is, dan vergoedt uw verzekering tot een maximum bedrag van €750 om een nieuw huisdier aan te schaffen. Voorwaarde is hierbij wel dat uw huisdier zeker 90 dagen van huis moet zijn en u actief op zoek bent gegaan naar uw huisdier. Iets wat voor ieder baasje vreselijk is, is het overlijden van het huisdier. Om financieel gezien een nieuw huisdier aan te schaffen, keert de verzekering een bepaald bedrag uit.

Een huisdierverzekering kan u veel opleveren, maar denk hierbij wel aan de kosten die de huisdierverzekering met zich meebrengt. Het is namelijk geen goedkope verzekering, want kost al gauw €250 euro per jaar.