Caravanverzekeringen

Bij een caravanverzekering bent u verzekerd tegen de schade die zonder opzet aan uw caravan wordt toegebracht. Hierbij kunt bijvoorbeeld denken aan een ongeval veroorzaakt door derden of een hagelstorm. Wanneer u kiest voor de caravanverzekering, kunt u kiezen tussen twee verschillende dekkingsvormen: de standaard caravanverzekering of de all risk caravanverzekering. De dekking van de all risk caravanverzekering is uitgebreider dan de dekking van de standaard caravanverzekering. Uiteraard ligt de premie van de all risk verzekering dan ook hoger. U hoeft geen burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor de caravan af te sluiten. Dit komt doordat de caravan altijd getrokken wordt door een voortuig die hier wel voor verzekerd is. Een caravan zelf rijdt namelijk niet, deze rijdt alleen wanneer er een ander voertuig voor zit.

Omdat een caravan een duur bezit is, zullen eventuele schadegevallen ook flink in de prijzen kunnen lopen. Om uzelf hiervoor te behoeden, kunt u een caravanverzekering afsluiten. Het kan namelijk zo zijn dat uw caravan net voor de vakantie kapot gaat en deze meteen hersteld moet worden om op vakantie te kunnen. Ook kan het zo zijn dat uw caravan schade heeft opgelopen op vakantie en dat deze schade hersteld moet worden om thuis te komen. Het is en blijft van belang dat de schade niet expres is aangebracht.

Zoals hierboven al te lezen was, zijn er twee verschillende verzekeringvormen mogelijk. Bij de standaardverzekering worden de schades gedekt die zijn toegebracht door invloeden van de natuur. Hierbij kunt u denken aan brand, diefstal of storm. Hierbij geldt de burgerlijke aansprakelijkheid van het voertuig wat desbetreffende caravan trekt. Deze premie is over het algemeen iets hoger dan de normale burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit komt doordat de uit te keren kosten vaak ook een stuk hoger liggen dan bij de ‘normale’ burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Wilt u meer voor zekerheid gaan en kiezen voor een meer uitgebreide verzekeringsvorm? Dan kunt u kiezen voor de all risk caravanverzekering. Hiermee bent u, net als bij de standaardverzekering, verzekert tegen schade die door de natuur zijn toegebracht. Bovendien bent u verzekerd tegen schade door een aanrijding of onheil van buitenaf. Ook bent u met de all risk verzekering verzekerd tegen bouw- en materiaalfouten. Mocht er een fabricagefout zijn die niet wordt gedekt door de fabriek, dan wordt uw schade vergoed door de maatschappij van uw verzekering. De premie voor deze verzekering is wat hoger, doordat de uitkeringswaarde vaak ook hoger ligt. Vooral voor de nieuwe caravans is deze vorm aan te raden, omdat de dagwaarde nog hoog ligt. Dit kan u vele kosten schelen, wanneer u onverhoopt schade ondervindt.