Familiale Verzekeringen

Een familiale verzekering sluit u af voor u en uw gezin. In het geval van schade vergoedt de maatschappij de schade die iemand van uw gezien, of u, heeft aangebracht aan derden. Omdat u niet altijd in de hand heeft wat uw gezin doet en er kleine schades op de loer liggen, kan het positief voor u zijn wanneer u deze verzekering heeft afgesloten.

De familiale verzekering zorgt er dus voor dat de u beschermd bent tegen de financiƫle gevolgen van de schade. Hij dekt dus uw burgerlijke aansprakelijkheid (de BA). Bovendien vergoedt de verzekering de slachtoffers in uw plaats. De familiale verzekering is bestemd voor alles soorten gezinnen. Velen denken dat deze verzekering alleen bestemd is voor gezinnen met kinderen. Toch is dit niet helemaal waar. Natuurlijk is het voor een gezin met kinderen zeker een pluspunt om deze verzekering te hebben, maar ook voor kinderloze koppels, alleenstaanden en gepensioneerde is deze verzekering onmisbaar. Als u op bezoek bent bij een vriend en uw cola per ongeluk omstoot over de nieuwste telefoon van uw vriend, worden deze kosten gedekt door de familiale verzekering. Dit zijn dus ook kleine ongelukken die u niet altijd kunt voorkomen. Psychologisch gezien zorgt deze verzekering er ook voor dat u geen onenigheid met uw vriend krijgt, want het wordt sowieso vergoed door de verzekering. Ook als u zelf krap bij kas zit en de telefoon dus niet zelf zou kunnen betalen.

Het is mogelijk om rechtsbijstand bij de familiale verzekering op te nemen. Wanneer u als voetganger wordt aangereden door een fietser, zorgt de familiale verzekering ervoor dat de kosten voor eventuele ziekenhuis opname of operaties worden vergoed. Ook korte bezoekjes aan het ziekenhuis door deze aanrijden worden vergoed. Wanneer blijkt dat u een fout heeft begaan, kunt u een beroep doen op een advocaat. De familiale verzekering zal u bijstaan en zal meebetalen in de advocaatkosten.

Kleine ongelukjes die zowel u als uw gezinsleden kunnen maken, worden opgevangen door de familiale verzekering. Zo zult u financieel gezien geen grote kosten moeten betalen aan bijvoorbeeld vrienden en/of familie als daar per ongeluk iets kapot wordt gemaakt. Dit voorkomt direct onenigheid tussen u en uw familie en/of vrienden.