Oldtimer Autoverzekeringen

Wanneer u in het bezit bent van een Old timer, is het van belang dat u zich op de goede manier laat verzekeren. Er zijn diverse mogelijkheden. Ook is het mogelijk om lid te worden van een vereniging, waardoor u zich ook kunt laten verzekeren via deze vereniging. Dit kan u vele kosten schelen.

Wanneer een auto ouder is dan 25 jaar, dan wordt deze auto een oldtimer genoemd. Het rijden is deze leeftijd auto’s brengen enkele beperkingen met zich mee. Hierdoor kan het lastig zijn om een goede verzekering te vinden. Wanneer u een verzekering afsluit, is het dan ook belangrijk om te bekijken wat de voorwaarden zijn. Zo zijn er verzekeringen die als voorwaarde stellen dat er een beperking is in de kilometers die gereden mogen worden. Ook kan een voorwaarde zijn dat u niet verder dan een straal van 25 kilometer mag rijden. Het is van belang om te weten of deze voorwaarden voor uw verzekering gelden, want mocht u bijvoorbeeld verder dan een straal van 25 kilometer rijden, rijdt u volgens de verzekering onverzekerd rond. Mocht er dan iets gebeuren, dan bent u het haasje.

In België bestaan er diverse verenigingen en clubs die met verzekeringsmaatschappijen staan aangesloten. Deze verzekeringen zijn vaak zo opgesteld dat ze en positief voor de maatschappij zijn, maar ook zeker voor de rijder van een oldtimer. Alle personen in die club zijn namelijk personen die rondrijden in een oldtimer. Dit willen ze zo prettig en veilig mogelijk doen en daarom hebben de clubs een zo positief mogelijke verzekering opgesteld. Lid zijn van de clubs is belangrijk, zodat mensen elkaar kennen en er een sociaal contact ontstaat. Wel zult u zich aan de regels en voorwaarden van de club moeten houden. Dit heeft te maken met veiligheid en behoud van de verzekering. Het is vaak ook zo dat u uw oldtimer moet laten keuren voordat u een verzekering kunt afsluiten. De verzekeringsmaatschappij wil precies weten wat er verzekerd wordt en wat de risico’s zijn. Het is dus van belang dat uw voertuig technisch goed is, om een zo laag mogelijke premie te betalen. Extra waarborgen die u kunt opnemen in een verzekering zijn bijvoorbeeld de burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand, omnium en een inzittenden verzekering. Enkele van deze zijn verplicht, zoals de burgerlijke aansprakelijkheid. Zeker aan te raden is om de verschillende oldtimer verzekeringen goed te vergelijken, zodat u de beste én de voordeligste verzekering hebt.