Ongevallenverzekeringen

Een ongevallenverzekering is een verzekering die eventuele schade dekt die zich voor kunnen doen in uw privéleven. Velen zijn verzekerd door de burgerlijke aansprakelijkheid van andere. Bijvoorbeeld wanneer er op uw werk iets voorvalt waarvan u schade ondervindt. Doordat uw werkgever de verplichte verzekering hiervoor heeft, zult u tegen deze schade zijn verzekerd. Dit geldt ook voor deelname aan het verkeer. Hier is de burgerlijke aansprakelijkheid ook verplicht en hierdoor bent u ook verzekerd tegen schade. Toch is het zo dat veel mensen niet zijn verzekerd tegen schade in het privé leven. Toch zijn in deze regionen vele schadegevallen bekend, zowel groot als klein. Op zich ook logisch, want u verbruikt meer tijd in uw vrije tijd dan dat u bijvoorbeeld op de werkvloer doorbrengt.

Er bestaat een individuele ongevallenverzekering. Deze dekt de kosten die ontstaan in de vrije tijd, bijvoorbeeld op vakantie, weekenden en vrije dagen. De schade die opgelopen kan worden kan van zowel lichamelijke aard als materiële aard zijn. Hierdoor kunnen de kosten van de schade enorm oplopen. Dit is iets wat vele mensen onderschatten. De praktijk wijst uit dat u na één of twee ongevallen uw geheel betaalde premie al terug heeft verdiend. Dit gaat dus vrij snel.

Voor personen onder de 75 jaar is een individuele ongevallen verzekering aan te raden. Zo bent u 24 uur per dag verzekerd tegen onder andere medische kosten. Dit geldt ook voor schade die u kunt oplopen tijdens het sporten. Sporten is gezond, maar er is altijd een risico dat u bijvoorbeeld uw voet omzwikt en naar de dokter moet. Als u door een ongeval tijdelijk niet kunt werken, zal de verzekeringsmaatschappij u een uitkering betalen wanneer de arbeidsongevallenverzekering deze niet dekt. Er staan namelijk altijd kleine lettertjes in een verzekering, zoals ook in een ongevallenverzekering zal staan.

De standaard premie van de individuele ongevallenverzekering bedraagt ongeveer 60 euro op jaarbasis. U kunt zelf kiezen welke polissen u erbij neemt, zodat u voor meerdere schadegevallen bent gedekt. Bijvoorbeeld wanneer u een blessuregevoelige sport beoefend. Desalniettemin blijft deze individuele ongevallenverzekering een verzekering die relatief goedkoop is. Vergeet echter niet de voorwaarden goed door te lezen, zodat u verzekerd bent van goede waarborgen en u niet voor enkele, niet zo leuke, verrassingen komt te staan. Het kan namelijk zijn dat een verzekering de goedkoopste lijkt, maar wanneer blijkt dat u echt schade heeft toegebracht of geleden, kan het ineens zo zijn dat deze verzekering de duurste blijkt.