Motorverzekeringen

Wanneer u een motor heeft, zult u dit zeer zeker zien als een kostbaar bezit. Daarom is het belangrijk om te verzekeren. Bovendien is de motoverzekering een verplichte verzekering. Omdat u natuurlijk niet te veel wilt betalen, is het van belang dat u de motorverzekeringen vergelijkt. Er zijn zaken die verplicht in de verzekering vallen, maar ook eigen keuzes kunt u toepassen op uw premie. Verder zijn er voorwaarden aan een verzekering verbonden. Voordat u een verzekering afsluit is het daarom ook van belang om de kosten, dekkingen en voorwaarden goed door te nemen en te kijken wat het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Een verplichte verzekering voor de motorrijder is de wettelijke aansprakelijkheid (WA) motorverzekering. Dit is verplicht omdat deze verzekering de schade dekt die u aan derden brengt. Dit kan zijn wanneer er iemand in uw zijspan zit of achterop zit, maar geldt ook wanneer u met de motor bijvoorbeeld een ongeluk krijgt met een medemotorrijder of een fietser. Deze mensen kunnen zowel materiƫle schade als lichamelijke schade krijgen. Om deze kosten te kunnen betalen en deze mensen dus niet nog meer te benadelen, is de wettelijke aansprakelijkheid motorverzekering verplicht. Hierdoor is hij dus opgenomen in alle soorten motorverzekeringen die er zijn. Zelf kunt u dan nog kiezen voor andere en meerdere dekkingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Beperkt Casco Motorverzekering. Het voordeel van deze dekking is dat ook w eigen schade aan de motor wordt gedekt. Bijvoorbeeld wanneer sprake is van brand of storm, maar ook bij diefstal bent u dan gedekt.

Wilt u nog meer verzekerd zijn, dan kunt u kiezen voor de Volledige Casco Motorverzekering. Bij deze dekking bent u voor alles verzekerd. In dit geval maakt het niet uit wat de oorzaak is, uw motor is gewoon verzekerd. Deze heeft de voordelen van de Beperkte Casco Motorverzekering, maar dekt ook de schade wanneer blijkt dat u schuldig bent. Wel is het belangrijk om bij deze premie de voorwaarden goed te lezen, want er zijn altijd uitsluitingen opgenomen. Dat wil zeggen dat er ook redenen en regels zijn dat uw schade niet gedekt wordt. het zou jammer zijn als blijkt dat u zich vergist heeft in hoeverre u verzekerd bent.