Fietsverzekeringen

U vraagt zich misschien af waarom u een fietsverzekering nodig hebt? Wel, wanneer u in het bezit bent van een fiets en deze regelmatig gebruikt, zult u merken dat u net als bijvoorbeeld automobilisten, kans loopt op schade en/of ongeval. Bovendien komt het regelmatig voor dat een fiets gestolen wordt. Toch is een fiets een kostbaar bezit, want ze zijn vrij prijzig. Daarom kunt u ervoor kiezen om uw fiets te laten verzekeren. U kunt zelf kiezen of u uw fiets laat verzekeren tegen alleen diefstal, of ook tegen schade. De schade waarvoor u u laat verzekeren kan ook de schade zijn die u zelf aan u fiets heeft toegebracht. Dit kan u vele kosten besparen. U kunt zelf bepalen welke polissen u binnen uw verzekering laat vallen. Ook kunt u bij een fietshandelaar uw verzekering laten bepalen. Er wordt dan gekeken naar eventuele beschadiging van de fiets en hoe oud de fiets is. Zo wordt er gekeken naar een passend kostenplaatje.

Is uw fiets gesloten of beschadigd? Dan kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Zij zullen ervoor zorgen dat u uw vergoeding zo snel mogelijk ontvangt. Deze vergoeding kan eruit zien als een financiële bijdrage voor een nieuwe fiets, maar kan ook in natura worden uitbetaald door de schade te herstellen. Heeft u bijvoorbeeld een krom wiel en kunt u niet meer fietsen? Dan zal de fietsenmaker ervoor zorgen dat u een recht wiel in uw fiets heeft zitten en weer kunt fietsen. Bij diefstal wordt er gekeken naar de verzekerde waarde van de fiets. Er wordt gewerkt met een vrijstelling en deze kan ongeveer 20% bedragen. Dit zal ongeveer €50 euro zijn.

U kunt fietsen uit praktische overwegingen, maar ook voor plezier. Zo kunt u bijvoorbeeld aan wielrenen of mountainbiken doen. Deze fietsen worden veel gebruikt en daardoor is er dus ook een vergrote kans op schade. Ook deze fietsen kunt u laten verzekeren. Zelfs als ze tweedehands zijn kunt u ze tot één jaar laten verzekeren. Bovendien kunt u ervoor kiezen om uw accessoires ook te laten verzekeren. Bijvoorbeeld wanneer u een fietscomputer of slot koopt voor uw fiets. Deze waarde kan ook enorm oplopen en daarom kan dit erg positief voor u uitvallen. Vergelijk de diverse fietsverzekeringen die er aanwezig zijn, om te bepalen wat voor u de beste verzekering is. Voorwaarden kunnen namelijk nogal verschillen. Zo kan de verzekering met de goedkoopste premie de goedkoopste lijken, maar kan voor u, gezien de voorwaarden, toch als duurste uitpakken.