Hospitalisatieverzekeringen

Ieder jaar belanden er vele Belgen in het ziekenhuis. Dit kan wel oplopen tot 10%. Dit wil zeggen dat van de tien Belgen, één persoon in het ziekenhuis komt te liggen. Dit is dus erg veel. Zeker gezien de kosten. Een ziekenhuisopname kost namelijk veel geld en aangezien de kans groot is dat u een keer in een jaar naar het ziekenhuis moet, kunt u een verzekering afsluiten om deze kosten te laten vergoeden. De kosten kunnen vooral oplopen doordat u op een kamer slaapt, geneesmiddelen inneemt, verzorgd wordt door personeel en niet te vergeten: voor- en na behandelingskosten. Deze kosten kunnen dus enorm oplopen en dit is niet voor iedereen zomaar te betalen. Mocht u dit geld niet hebben en geen verzekering hebben, kunt u in de problemen komen. Vooral financieel gezien, want mocht het voor u nodig zijn om naar het ziekenhuis te gaan, dan kunt u daar moeilijk onderuitkomen. Is het noodzaak dat u wordt opgenomen, dan wordt dit ook gedaan. Wanneer u een hospitalisatieverzekering heeft afgesloten, kunt u zichzelf hiermee helpen, want het zal u een hoop kosten en zorgen besparen.

De kosten van de premie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn voornamelijk persoonlijke factoren, zoals leeftijd en gezondheid. Vooral wanneer u ouder dan 60 jaar bent, of vrouw bent, zullen de premies omhoog kunnen gaan. De kans is dan immers een stuk groter dat u gebruik moet maken van het ziekenhuis. De hospitalisatieverzekering zal voor u dan meer moeten vergoeden. De kosten kunnen per premie zelf 70% meer worden. Echter lijkt dit veel, toch bent u met de hospitalisatieverzekering vaak goedkoper uit, want doordat u meer kwaaltjes kunt hebben, zal de kans op langdurige ziekenhuisopname groter zijn. Langdurige ziekenhuisopname brengt ook weer extra kosten met zich mee. Zo is het dus voor u als verzekerde financieel nog steeds aantrekkelijk om de hospitalisatieverzekering te nemen. De reden dat vrouwen meer premie betalen, komt doordat de kans op een zwangerschap dan groter wordt. wanneer een vrouw zwanger is, zal het meerdere bezoekjes moeten brengen aan een gynaecoloog, wat ook extra kosten met zich mee breng. Ook een ziekenhuisopname is niets vreemds gedurende een zwangerschap. Om deze kosten te dekken, valt de premie voor vrouwen ook hoger uit, evenals voor personen boven de 60.

Bij de hospitalisatieverzekering is het mogelijk om zelf te kiezen waarvoor je wel en niet gedekt bent. Zo heeft u zelf invloed op hoe luxe de mogelijkheden zijn. Hierdoor kunt u ook zelf bepalen hoe hoog de premie voor u uitvalt. Let er wel op dat u altijd de voorwaarden leest, want de verzekering die het goedkoopste lijkt, hoeft uiteindelijk niet altijd de goedkoopste te zijn!