Bromfietsverzekeringen

Wanneer u in het bezit bent van een bromfiets, kun u altijd te maken krijgen met een ongeval en/of schade. Dit brengt hoge kosten met zich mee en om u hiervoor ze verzekeren, kunt u kiezen voor de bromfietsverzekering. Zo bent u verzekerd wanneer anderen schade ondervinden door jou. Deze kosten worden door de verzekering vergoed. De verzekering dekt dan ook de burgerlijke aansprakelijkheid. Dit geldt alleen als u zich op de openbare weg bevindt. Deze verzekering is verplicht voor zowel bromfietsen klasse A als klasse B. Dit is tegenwoordig wettelijk verplicht, zodat de tegenpartij er zeker van is dat zij geld zien. Dus dat ze datgene vergoed krijgen waar zij recht op hebben. Omdat veel mensen geen duizenden euro’s spaargeld hebben, kan het voorkomen dat de tegenpartij de kosten niet kan betalen. Zodoende zijn zij dubbel gepakt, want ze hebben en schade onderleden en het kost hun dan ook nog zelf extra geld, wat ze eigenlijk van iemand anders zouden moeten krijgen.

Lichamelijke en materiële schade kan hoog oplopen en dat is dus niet voor iedereen zomaar op te vangen. Door de verzekering kan iedereen zich veilig in het verkeer begeven zonder bang te zijn voor de (financiële) gevolgen. Lichamelijke en materiële schade kan dus altijd vergoed worden. Als blijkt dat u onverzekerd rondrijdt, dan wordt de bromfiets ter plekke in beslag genomen. Alle kosten die zich dan voordoen, zoals het stallen van de bromfiets, komt voor de rekening van de onverzekerde bestuurder. Rij dus verstandig en rij verzekerd rond.

De premie die u moet betalen voor de verzekering is van een aantal factoren afhankelijk, bijvoorbeeld de leeftijd van de bestuurder, wat voor brommer is het? En in welke gemeente woont de bestuurder? Deze factoren bepalen de hoogte van de premie. Deze factoren kunnen namelijk aangeven hoeveel kans u maakt op schade en ongeval, maar ook op diefstal van uw bromfiets. Hoe jonger de bestuurder, hoe hoger de premie. Daarom kiezen jongeren er ook wel eens voor om de bromfiets op naam van de ouders te zetten. Dit zijn personen met meer rijervaring en daardoor kan de premie lager uitvallen. De verzekering vindt dit prima, tot het moment dat blijkt dat een schadegeval is veroorzaakt door iemand die een stuk jonger is dan de eigenaar op papier. Wanneer dit vast te stellen is, kan de verzekeraar ervoor kiezen om niets uit te keren. Zo kunt u voor extra hoge kosten te komen staan.

Bij een standaard bromfietsverzekering is de diefstal niet verzekerd. U zult extra premie moeten betalen om dit in uw verzekering op te nemen.